Pasidalinkite!

Tortui pagaminti reikės:

2 puodelių anakardžių, (išmirkytų per naktį)

½ puodelio šviežios citrinos sulčių

1/4 puodelio gryno klevų sirupo arba (medaus pašildyto, kad būtų skystas)

1 šaukštas vanilės

½ puodelio – kokoso aliejus

Gaminimas: Smulkinkite smulkintuvu anakardžius, citrinos sultis, klevų sirupą (medų), vanilę, įpildami filtruoto vandens (idealiausiai distiliuotas vanduo), tol kol masė pasidarys vientisa. Veikiant smulkintuvui, lėtai pilkite kokoso aliejų. Įdekite masę į šaldytuvą 30-čiai min. kol darysite morkų masės pertepimo sluoksnį.

Morkų sluoksniui reikės:

1 puodelio migdolų

1 puodelio anakardžių

2 puodeliai susmulkinto kokoso

1 puodelio migdolų miltų

2 didelės morkos, nuluptos ir sutarkuotos

1 puodelio serbentų

2 šaukšteliai cinamono

2 šaukšteliai muskato riešutų

1 šaukštelis vanilės

1 šaukštas citrinos žievelės

½ puodelio datulių (minkštų)

¼ puodelio klevo sirupo( medaus)

¼ puodelio kokoso aliejaus.

Gaminimas: Smulkintuvu smulkinkite migdolus, anakardžius ir įberkite pusę smulkinto kokoso. Susmulkinę sudėkite į didelį maišymo dubenį. Į dubenį įdekite migdolų miltų, likusius smulkintus kokosus, tarkuotas morkas, serbentus, cinamoną, muskato riešutus, vanilę ir citrinos žievelės.

Smulkinimo įrenginyje, datules klevo sirupą ir kokoso aliejų susmulkinkite. Į sausą mišinį, įpilkite drėgną mišinį ir sumaišykite. Paimkite 20 cm skersmens torto formą. Išimkite anakardžių kremą iš šaldytuvo ir pradėkite sluoksniuoti savo tortą, pradedant nuo morkų torto mišinio. Sklandžiai tepkite šaukšto nugarėle pirmąjį sluoksnį, tada dėkite anakardžių kremą, baigč 15-ai minučių įdekite į šaldiklį.

Solvita Grybienė