Tarp suaugusiųjų nutukimo lygis Japonijoje yra ne didesnis kaip 3,5%, tuo tarpu JAV tas pats lygis siekia iki 40%
Mityba
Akivaizdu, kad japonų mityba vaidina lemiamą vaidmenį. Pusryčiams jie mieliau renkasi blynus, plaktus kiaušinius ir saldžius grūdus, dvigubą ryžių porciją, miso sriubą, virtą kiaušinį, keptą žuvį ir nedidelę porciją bulvių salotų. Pietums japonai taip pat pakeis mėsainius ir gruzdintas bulvytes į troškinta jautiena ir salotas su žaliais svogūnais. Pusfabrikačius japonai taip mėgsta pirkti, bet juose yra natūralių daržovių, žuvies ar kiaulienos sultinio, prieskonių ir kitų natūralių ingredientų. Taip, Japonijoje, kaip ir Amerikoje, yra greito maisto restoranų, tačiau jų yra tik 6000, ko negalima pasakyti apie JAV, kur yra apie 243 000 panašių įstaigų.
Arbata
Japonijos restoranai dažnai prie valgio nemokamai patiekia žaliosios arbatos. Japonų parduotuvėse nėra taip lengva rasti saldžių limonadų. Šioje šalyje prekybos automatai su gėrimais yra labai paplitę. Pažvelgę į vieną iš jų, galite pamatyti įvairių rūšių buteliuose išpilstytą nesaldintą arbatą, juodą kavą ir vandenį.
Judėjimas
Japonijos gyventojų motorizacijos lygis yra labai žemas. Todėl daug kas vaikšto. O jei būtumėte Japonijoje, tikriausiai galėtumėte pamatyti, kiek sporto aikštynų yra, kur kiekvieną rytą treniruojasi suaugusieji ir vaikai. Daugelyje darbo įstaigų darbo diena prasideda nuo mankštos.
Įstatymas
2008 m. Japonijos vyriausybė priėmė „Metabo” įstatymą, nustatantį maksimalų suaugusiojo juosmenį. Kiekvienas Japonijos pilietis nuo 40 iki 75 metų turi apsilankyti pas gydytoją kartą per metus, kad patikrintų, ar jų juosmens dydis yra atitinka nustatytas normas. Maksimalus juosmens dydis moterims yra 90 centimetrų, vyrams – 85. Jei apimtis viršija leistinas ribas, tuomet būtina pasirodyti dietologui ir pradėti sportuoti.
BV inf.
Dėl liemens apimties įstatymas patiko. Tikrai neteko apie tokį girdėti. Manau ne kiek mityba, bet fizinis aktyvumas lemia kūno proporcijas ir gerą savijautą. Štai atsirado problemų su kojų venų išsiplėtimu, teko ženkliai mažinti fizinį krūvį ir išsyk pajutau svorio padidėjimą bei bendrą kūno sąstingį.
Rimtai. Kai atsirado maiste ( piene ir mėsoje) nuo 1960 antibiotikai berniukai tystelėjo 6,5 cm merginos 5,4 cm . Procesas visame industriniame pasaulyje. Visų civilizacinių ligų pradžia sugadinta mikrobiota- antibiotikų pasekmė. Tai 2014 Harvardiečių tyrimai. Kol pasieks Jūsų sąmonę, studentą ir gydytoją praeis 10 -20 metų. Dabar jums nesuvokiama kodėl 1/2 amerikoje vėžiu nusirita ?
Aha, štai kodėl Žalgirio (Statybos) vyrai dar nuo Tarybmečio aukšti….:)
Japonų tautos išmintingieji susirinko po hirosimos ir nagasakio atakų (amerikietiškų dovanų) ir iškėlė tikslą: japonai bus ilgaamžiškiausi, sveikiausi ir moderniausi. Jiems po 30 m jau pavyko. Japonijoje tik 17 kartų mažiau teisininkų ar advokatų, nei pas mus ar jav. 17 kartų!. Kodėl ? Todėl kad jie nemeluos, nevogs, bus sąžiningi. Japonijoje nėra pieno produktų maistui, tradicijos. Minimali. Daugumos industrinių šalių nutukimas- tai ne kolorijų rezultatas, o pieno ir mėsos produktuose esantys antibiotikai. Nutukimas net kelis syk bus lėtesnis, jei maiste nebus antibiotikų. Japonas viešai maitinimo paslaugomis gali užsiimti turėdamas aukštą išsilavinimą. Japonai kaip ir žydai valgo ,, košer,, – tinkamą maistą. Japonas neinportuos ryžių, nors jie ir 7 kartus brangesni. Japonas už savo prekę mokės iki 2 ų kartų daugiau, nepirks svetimos, jei tik gali savo…. pas japonus nors ir aukštos technologijos, bet smulkus verslas paremtas grynais pinigais. Kodėl? Todėl, jei nužūdys smulkų verslą, neliks šalies. Japonai valgo atskirus maisto produktus iš atskirų indelių, kuo mažiau sumaišytus. Mums tai nesuprast. Kiekvienam japonui įkalta į galvą, kad jis turi vaiksčioti. Min 10 000 žingsnių į dieną. Visi pencininkai juda. Nutukimas yra pažeistos, sudarkytos mikrobiomos rezultatas. Žarnyne gyvena apie 30 000 virškinimo bakterijų rūšių, kurų populiaciją ir sugadina ypač antibiotikuota pieno, mėsos, žuvies produkcija. Sunaikinama žarnyne bakterijos atsakingos už serotonino gamybą, už kitus faktorius , kurie mums praneša, jog gana kimšti. Atstatoma bakterijos per kelis metus nutraukus užteršto maisto valgymą.
Nutukimas yra kultūrinės sąmonės rezultatas. Jei jus sups 5 storuliai, jūs irgi elgsitės panašiai kaip jie. Jei jūs busite normalių žmonių apsuptyje, skubėsite atsikratyti savo perteklinių kilogramų. Nutukimas yra vagystė: iš savęs, šeimos, tautos. Nes pasigautas insultas, infarktas, alergija, sąnarių problėmos, vėžiukas, cukraligė ar kita marazma apiplėšia šalia esančius. Nevalgykit antibiotikuotų maistų, judėkit, nepersivalgykit.
Nereikia čia visko ant pieno produktų ir mėsos versti. Antibiotikai tai blogai, bet ką, be jų pienas ir mėsa irgi nutukimo priežastis? Nesąmonė. Tunkama ir kitos ligos dėl maisto produktuose esančios chemijos, tiek pridėtinės, tiek atsirandančių žalingų ir kenksmingų medžiagų perdirbant natūralius produktus „progresyvių” technologijų pagalba.
Rimtai. Kai atsirado maiste ( piene ir mėsoje) nuo 1960 antibiotikai berniukai tystelėjo 6,5 cm merginos 5,4 cm . Procesas visame industriniame pasaulyje. Visų civilizacinių ligų pradžia sugadinta mikrobiota- antibiotikų pasekmė. Tai 2014 Harvardiečių tyrimai. Kol pasieks Jūsų sąmonę, studentą ir gydytoją praeis 10 -20 metų. Dabar jums nesuvokiama kodėl 1/2 amerikoje vėžiu nusirita ?
Žmonių ūgio padidėjimas tais laikais buvo susijęs bendrai su mitybos pagerėjimu, kokio nebuvo iki tol žmonijos (išsivysčiusiose šalyse, o taip pat ir socialistinėse) istorijoje. O čia kai kas pripaišo tai tik antibiotikams… Gyvulių niekas tais antibiotikais nešėrė specialiai, kol nenustatė, kad jie skatina augimą. Iki tol antibiotikus naudojo tik gyvulių gydymui. Ir nereikia čia vien tik visko versti antibiotikams. Šiais laikas visas maistas ir netgi didelė dalis maisto žaliavų užterštos įvairia chemija ir nuo to dauguma ligų. Į viską reikia žiūrėti kompleksiškai,o ne tik užsikabinti ant vieno kalbiuko — antibiotikų. Čia tas pas kaip su cukrumi ir druska. Kovotojai su cukrumi ar druska nemato realiai, nenori ar nesupranta ar „nemato” specialiai, kad nei cukrus, nei druska vieninteliai daugumos, kaip jie sako, negalavimų ir problemų su sveikata priežastis.
Biologijos mokytojos žinios nebūtinai yra tikslios, todėl ir liko biologijos mokytoja, nes į gydytojus neįstojo, balų pritrūko. Labai paprasta. Kai iš pvz dvynukų šeimos japono, kino vienas vaikas pakliuva į pvz jav angliją ar vokietiją, gauna vietinį antibiotikinį užtaisą per 10-30 m išsivysto industrinių šalių ligos, o to neatsitinka su gimtojoje šalyje likusiu gyvent. Ir tokių pavyzdžių stebint 30-50 000 per 20 40 metų priskaičiuoji. Mokslininkų darbai. Tai biologijos mokytojos žinios nepadės. 85 % industrinių šalių ligų susiformuoja dėl sutrikusios mikrobiomos, kurią sugadiną mikrodalelės antibiotikų iš pieno ir mėsos pramonės. Kita 15 % tai genetika, infekcija ir traumos.😀 kas čia sudėtinga? Kodėl sunku suprast paprastą. Jei išnuodijate žarnyną, kodėl ten turėtų gyvent reikalingosios bakterijos ?
Tik nereikia čia sekti pasakų, kad Japonijoje nevartojami antibiotikai gyvulininkystėje ar importuojama mėsa (o jos japonai importuoja daug, nes savo mažai) neturi antibiotikų.
Kodėl tarybiniais laikais nebuvo tiek nesveikai nutukusių? Nes gyvulių antibiotikais niekas specialiai nešėrė. Antibiotikai į mėsą ar pieną patekdavo tik gydant gyvulius. Taip pat kartais vasarą sukčiaudavo kaimiečiai ir kolūkių pienininkai, kai pridėdavo antibiotikų, kad pienas nerūgtų karštyje.
Ops o pas mus vienoje lėkštėje kotletas, bulvės, padažas, garnyras, daržovės. Ir dar duona užsikandam. Paskui kompotas.
Jei atvirai, tai tik paskutinis punktas apie juosmenį tiesos turi, bet esmė visai kitur. Rytoj parašysiu moksliniu pagrindu kas kaip, šiandien vėlu 23.30 val einu miegot.😀
Esmė noras ir valia. Noro yra, valios – ne. O pas ką abu komponentai teigiami – tie ir ne stori. Ai, dar nuo uošvienės (žmonos) priklauso, per maitinimą.