Kada paskutinįkart valgėte karštą, šviežią namuose pagamintą maistą? Neseniai? Jums pasisekė. Esate tarp nedaugelio laimingųjų šiame „Greiti ir įsiutę“ pasaulyje.

Greitas gyvenimas. Greitieji autobusai. Greitieji traukiniai. Greitas maistas. Taip, maistas. Tiesą pasakius, šiandieniniame pasaulyje valgyti nėra kada. Turiu omenyje valgyti. O ne ryti.

Įsimetam į burną kas papuola ir vėl lekiam. O gal net eidami valgom. Be stabdžių. Dabar nebesvarbi maisto kokybė, paruošimas. Svarbu – greitai. Greitojo maisto restoranai ir užkandinės išgyvena savo aukso amžių. Kol dar yra ką maitinti. Nes su laiku reguliariai valgant nuodus „užsilenkia“ net stipriausieji.

Ar svarbu, ką dedam į burną? O kaip manote, iš ko pastatytas mūsų kūnas? Iš maisto. To paties, kurį įsidedam į burną. Jei dedam nekokybiškus pamatus, visas namas po kurio laiko sugriūna. Tas pats vyksta ir su kūnu: neteikiant reikšmės mitybai po kurio laiko viena po kitos pradeda atsisakyti visos organizmo sistemos.

Kažkada mačiau laidą apie moterį, kuri jau 15 metų vartojo vien bulvių traškučius. Organizmas stiprus, atlaikė. Gyva. Bet patikėkit, gydytojai surado tiek sveikatos problemų, kad joks žmogus nesiryžtų to pakartoti. „Dauguma žmonių sau grabo duobę išsikasa dantimis, – sakoma.

Prie ko link einu? Gaminkitės valgyti patys. Nepagailėkit laiko. Juk jei sutaupysit, tai tik sveikatos sąskaita. Lentynose metų metus stovintis, konservantų privarytas maistas toli nenuves. Bandelės irgi. Restoranai, kavinės ir užkandinės tikrai nesistengia pagaminti jums kuo sveikesnio maisto.

Anaiptol – dažnai pridedama skonio stipriklių ir dar bala žino ko. Nes tai privers jus grįžti atgal (o kaip kitaip išlaikyti klientą?). Be to, svarbu kas ir kaip gamina. Gamindamas pats įdėsite meilės, gerų ir pozityvių minčių. Užkandinėje to niekada negausite. Nes tai neįeina į kainą. Gali būti, kad jūsų maistas bus prisotintas „kaip mane už*iso tas dalba**bas kaimynas, noriu sudaužyti jo „šū*iną snukį“ minčių. Skanaus!

Giedanti Varna

Patiko? Pasidalinkite!