Visi žinome, kad nustoję valgyti mėsą turėtume tapti sveikesni. Tačiau tam ryžtasi retas. Mėsa suteikia energijos, mes ją valgome nuo mažų dienų, todėl sunkiai įsivaizduojame, kaip galėtume atsisakyti šio daugeliui įprasto produkto.
Nors šis straipsnis greičiausiai neprivers jūsų tapti vegetaru (to mes ir nesiekiame), padėsime numalšinti smalsumą, kurį sukėlė straipsnio antraštė.
Taigi kas nutiktų, jeigu žmonės nustotų valgyti mėsą:
- Žmonių mirtingumas sumažėtų 6–10 procentų, t.y. dėl nutukimo ir kitų ligų kasmet pasaulyje mirtų 5–8 mln. žmonių mažiau nei dabar;
- Su maistu susijusių šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis būtų sumažintas daugiau nei dviem trečdaliais. Dėl to būtų sutaupoma 570 mlrd. JAV dolerių per metus, skiriamų mažinti šiam efektui;
-
Kasmet būtų sutaupoma nuo 700 mlrd. iki 1 trilijono JAV dolerių, skiriamų sveikatos priežiūrai;
-
Didelė tikimybė, kad išnyktų pasaulinis badas;
-
Sumažėtų atsparumas antibiotikams;
-
Vėžinių susirgimų sumažėtų nuo 25 iki 50 procentų;
-
Taip pat sumažėtų osteoporoze (kaulų tankio mažėjimas) sergančių žmonių skaičius;
-
Taptume energingesni, jaustumėmės geriau, turėtume daugiau jėgų (priešingai negu manoma). Mat žmogaus organizmas mėsą virškina 3,5–5 valandas, o augalinės kilmės produktai virškinami vos 1–3 valandas. Dėl šios priežasties nemažai sportininkų tampa vegetarais;
-
Sumažėtų mažakraujyste sergančių žmonių skaičius;
-
Pasaulyje atsirastų daugiau vietos. Mat įvairiems gyvuliams laikyti statomi didžiuliai ūkiai, kurie užima labai daug žemės plotų. Tuo metu auginant augalinės kilmės produktus tiek daug vietos erdvės neprireiktų.
Parengta pagal Independent.co.uk, Businessinsider.com.au ir Animalliberationfront.com inf.
Tai, kad žmogaus sveikata priklauso nuo mitybos, tai faktas. Bet ne nuo to, kad staiga paimsi ir nustosi valgyti mėsą. Jei vegetarizmas ar veganizmas yra propaguojamas oficialiai ir netgi korporacijų, tai vadinasi tai šiame satanistiniame pasaulyje kai kam yra naudinga (ir ne tik finansiškai). Priešingu atveju tylėtų kaip vandens prisėmę.
Tai, kas šiame straipsniuke surašyta, yra tik dalis tiesos ir pritempta, pateikta taip, kaip to reikia pasaulį valdantiems ir auksinio milijardo planą stumiantiems.
Tie šaltiniai, kuriais “pasitikėti” verta: Independent.co.uk, Businessinsider.com.au ir Animalliberationfront.com inf.
Sportininkai vegetarai??? Kliedesiai. Pasaulinis badas? Tai gal ten, kur badaujama, žmonės ryja mėsą, kurios nepakanka, ar auginami augalinės kultūros sušeriamos gyvuliams? Na taip, jaučiai ir karvės “kaltos” dėl globalaus atšilimo, nes bezda metanu… Osteoporozės profilaktika – kalcio vartojimas. Kokiuose augaluose jo yra? O gal visgi piene ir jo produktuose jo yra.
Nutukimas nuo mėsos? Nesąmonė. Tunkama nuo angliavandenių, kurie yra augalinės kilmės ir nuo sunkiai virškinamų sunkiųjų augalinių riebalų, tipo palmių aliejaus, bet ne nuo sviesto ar lašinių…
Taip, pasaulyje atsirastų daugiau vietos auksiniam milijardui.
Tikra tiesa parašyta. …Žmonės rūkaliai, kavos siurbikai, alkoholio garbintojai… visada ras visaip savo priklausobybę pateisint. Būdami kitos stovyklos pusėje, kalbės kitaip. Tikėti reik darančiu, žinančiu, suprantančiu, bet nesiginančiu. Esmė yra dėl iki 30 000 pilvo bakterijų populuacijos, kurios užsiima maisto virškinimu. ,,Vakar,,metus mėsą valgyt smegenyse girdimas žmogui rėksmas tų bakterijų, kurios negauna davinio. Čia ir yra didžioji paslaptis. Išbandžuau, turiu 10 – 20 metų patirtį. Veikia. Bakterijų populuacija per dieną nepasikeičia, reik metų, net iki septynių. Ateina sveikata, susitvarko daug dalykėlių. 85 % sveikatos problemų gimsta per betvarkę pilve, tie patys PSO duomenys. Skeptikai pabandykit, suveiks, gydytojus paliksit be darbo. Sąmoningumas startuoja, kitaip galvoji, kai pilvą susitvarkai. Pilve net emocijų gimtinė, nekalbant apie vėžį, insultą, infarktą, cukraligę, sąnarius…😀
pritariu Alvydui
Sutiksiu su Alvydu. Bet su PS nelabai. Kalcis perdirbtuose asterizuotuose fermentizuotuose pieno produktuose yra blogos formos. Tam kad jį pašalinti, organizmas ima kalcį iš dantų ir kaulų. Ir tai paaiškėja ilgainiui. O mėsa pilna pestocidų herbicidų iš augalų, pašarų, kuriais “netyčia” pašeriami. Palieku dvi nuorodas ir šią diskusiją.
https://youtu.be/SJg9QOnGBiw
https://youtu.be/apO-uqjIAQs
Yra du momentai. Tai natūralūs produktai ir produktai chemizuoti, modifikuoti ir t.t.
Straipsnyje viskas suvelta į vieną.
O kodėl jėgas tiek atima, kai virškinam mėsą? Sunkus maistas. Beto baltymų yra ryžiuose (rudi mažiau chemijos turi), košėse, kanapių skeltose maistinėse sėkluose ir dar daug kur. O valgantis gyvūną žmogus netobulėja dvasiškai, nes kančios energija persiduoda vartotojui. Bet nesiūlau paskutiniu teiginiu įtikėti. Skanaus
Daugiausia energijos atima smegenys, lyginant su organų ar audinių mase. Todėl žmonės mėgsta tingėti, nes tada smegenys energijos vartoja mažiau. 🙂