Patiko? Pasidalinkite!

Obuoliai turi daug naudos sveikatai, tame tarpe atlieka svarbų vaidmenį mažinant uždegimą. Specialistai pastebi, kad obuoliuose gausu fitocheminių medžiagų, pavyzdžiui, flavonoidų, kurie padeda sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų, 2 tipo diabeto ir vėžio riziką.

Taip pat šiuose vaisiuose yra daug antioksidantų, padedančių stiprinti kaulus, B, C, E ir K grupių vitaminų, vario, kalio. Kai kurie tyrimai rodo, kad obuoliai padeda apsaugoti smegenis nuo senėjimo ir Alzheimerio ligos.

JAV gyventojų mitybos gairėse numatyta, kad dietos besilaikantiems asmenims per dieną reikia suvalgyti dvi porcijas vaisių. Ekspertai pataria valgyti obuolius. Norint gauti maksimalią naudą, obuolius reikėtų valgyti su odele, kurioje yra daugiau nei pusė skaidulų.

Tai padeda sumažinti cholesterolio kiekį. Be to, rekomenduojama kepti obuolių pyragus ir blynus, naudoti kaip užkandį kartu su riešutais, dėti į salotas ar mėsą.

SN inf.


Patiko? Pasidalinkite!