Kefyras – fermentuotas pieno gėrimas, kurį sugalvojo Kaukazo srities piemenys, pastebėję, kad šviežias pienas, laikomas odiniuose maišeliuose, rūgsta, ir virsta visai kitu gėrimu. Piemenys šiuos maišelius kabindavo tarpduriuose – taip praeinantys žmonės geriau suplakdavo maišelių turinį
Dabartinis parduotuvėse parduodamas kefyras yra kitoks, bet kai kurias tikro kefyro savybės jame yra.
Kefyre yra daug makro ir mikroelementų, B grupės vitaminų, laktobacilų, kurios padeda stiprinti imunitetą, ir daugybė kitų organizmui svarbių medžiagų. Visų pirma, kalcis, kuris geriausiai pasisavinamas tik naktį. O kefyro gėrimo vakarais pliusai apima puikų jo sugebėjimą panaikinti alkio jausmą, kuris kartais neleidžia užmigti. Be to, rūgštaus pieno gėrime yra aminorūgšties triptofano, kuris pagerina miego kokybę ir padeda įveikti nemigą.
Tačiau kefyras turi ir savo trūkumų. Visų pirma, jo sudėtyje yra etanolio, todėl gėrimas nerekomenduojamas vaikams iki vienerių metų. Ir, antra, kefyras yra žinomas dėl savo diuretikų savybių, todėl gerdami jį naktį, pasiruoškite, kas įmanoma. Turite keletą kartų keltis į tualetą vidury nakties. Ne paslaptis, kad dabartinis pieno gamintojams, tiekiamas žaliavinis pienas turi ir antibiotikų pėdsakų, kuriuos karvės gauna kartu su pašarais kaip priedą, kad nesusirgtų.
Specialistai pažymi. kad kefyro vartojimas prieš miegą kasdien padeda sustiprinti imuninę sistemą, „reguliuoja“ virškinimo procesą, pagerina miego kokybę ir suteikia galimybę ryte jausti budrumą.
Bet atminkite, kad kalba eina apie kefyrą, kuris pagamintas iš sveiko, neapnuodyto pieno.
BV inf.
Ačiū Alvydai. Tu tik patvirtini, ką aš jau išbandžiau…
Melas. Turiu silpnesnę imuninę sistemą( išoperuoti apendicitas ir tonzilos) prasirgau 35 metus visokiom peršalimo ligomis. Ištisai skrepliai, gerklės, slogai… ir kai mečiau pieno produktus po 5-8 mėn akyse prašviesėjo. Daug marazmų pabėgo. Piene ne tik esantis kazeinas silpnina imuninę sistemą per limfos tirštinimą, bet esantys antibiotikai sunaikina žarnyno mikrobiomos bakterijas, kurios perdirba mūsų maistą. Viską pilve perdirba gyvi organizmai, ne skrandžio sultys ar kasos fermentai, jie tik skubina. Supratus, ištyrus…o kodėl kinai, japonai neturėdami pieno tradicijos, neturi krūvos civilizacinių ligų, arba labai mažai pvz prostatos, krūties vėžių, insultų, infarktų, klubų sąnarių, alergijų, debetų tiek, kiek pieno vartototojų šalys. (Remkitės tikrais Harvardo mokslininkų tyrimais. Didelės imties, skirtingų populiacijų) Pienas susargdina daug daugiau nei alkocholis ur tabakas kartu sudėjus.😀
Rašai ne apie natūralų pieną, o tą, kuris parduodamas paduotuvėse. Problema ne piene kaip tokiame, o tuose „prieduose“, kurie pridedami perdirbimo metu ir ką „įdeda“ karvių šeimininkai į pašarus.
Jei japonai negeria pieno,tai siulau pagyvent japonijoj ,bent metus,tada teigti kažkokias nesamones.
PS aš Japonijoj pragyvenau 9 metus.