Pirkdami vaisius ir ypač bananus, mes esame įpratę, kad vaisiai turi būti ryškiai geltoni – prinokę. Ar tai yra geras pasirinkimas? Pasirodo, kad ne!
Rambler išsiaiškino, kodėl žali bananai yra naudingesni nei geltoni ir kodėl verta pirkti žalius, o ne sunokusius geltonus.
Nokstant bananams jų maistinė sudėtis keičiasi labiausi iš visų vaisių, todėl verta atkreipti dėmesį į žalių bananų sudėti ir geltonų, nes tarp žalių ir geltonų bananų yra didžiulis skirtumas.
Žali bananai
Kokie jų privalumai:
Juose yra atsparaus krakmolo, kuris dar nevirtęs į cukrų, todėl šie vaisiai turi žemą glikemijos indeksą
Naudinga virškinamajam traktui
Diabetikams (II tipo) taip pat naudingi žali bananai
Žali bananai nepakenks tiems kurie prisižiūri savo figūrą
Minusai:
Gali atsirasti pilvo pūtimas, dėl padidėjusio atsparaus krakmolo kiekio.
Geltoni bananai
Kokie jų privalumai:
Lengvai absorbuojamas organizme
Didelis antioksidantų kiekis
Jie skanesni
Kokie jų minusai?
Aukštas glikemijos indeksas (jie turi daugiau cukraus)
Kuo labiau prinokę vaisiai, tuo jie turi mažiau naudingų mikroelementų
Bananuose esantis cukrus greitai virsta monosacharidais (Monosacharidai. Tai – paprastieji cukrūs, viena iš svarbiausių angliavandenių grupių).
Patiko? Nepamirškite pasidalintu su jums svarbiais žmonėmis!
BV inf.